Home ReisverhalenDuitsland Fietsen in Hann Munden

Fietsen in Hann Munden

door Chris

We willen gaan fietsen in Hann Munden want we zijn echt zoooo aan vakantie toe! In juni 2020 besluiten we na de corona-lockdown tot een korte vakantie in Duitsland.

Hann. Münden (voluit: Hannoversch Münden) blijkt een bijzonder leuk stadje met 700 eeuwenoude vakwerkhuizen en heel veel ruimte in de brede winkelstraat. Geroutineerd trekken de Duitsers een mondkapje voor als ze een winkel in gaan. Dus het voelt veilig.

Camping op eiland

Ook op camping “Tanzwerder” worden de hygiënerichtlijnen goed nageleefd. Deze camping ligt op een eilandje in de rivier de Fulda.

Over de brug loop of fiets je zo het fotogenieke centrum in!

Drie-rivieren-stad Hann Munden

De Fulda komt samen met de Werra en vormt zo de Weser. Het drie-rivieren punt ligt vlakbij de camping. Op de Weser-steen onder een grote kastanjeboom staat sinds 1899:

Wo Werra sich und Fulda küssen,

sie ihre Namen büßen müssen.

Und hier entsteht durch diesen Kuss,

deutsch bis zum Meer der Weser-Fluss.

En dit betekent in het Engels:

 

Where Werra and Fulda kiss
You have to pay for her name.
And here arises through this kiss
German to the sea of the Weser river.

De zakdoekjesboom

Overigens hebben we ook de zeer zeldzame “zakdoekjesboom” gevonden. In het Duits de Taschentuchbaum oftewel de Taubenbaum. Aan de Wilhelmstraße 14. Deze oorspronkelijk uit China afkomstige loofboom heeft in het voorjaar grote witte bloesem. Dit lijkt dan op witte zakdoekjes of op een groep witte duiven. Helaas is de boom net uitgebloeid. De Nederlands naam is de vaantjesboom en volgens deze site bloeit hij in mei.

Fietsen in Hann Munden: lekker vlak!

Fietsen in Hann Munden is simpel, een routekaart of boekje heb je eigenlijk niet nodig. Volg gewoon één van de drie rivieren. En dan kun je mooie vlakke fietstochten maken: langs de Weser, de Werra en de Fulda.

Op de eerste dag fietsen we langs de Weser (oostkant). Na een kilometer of 12 via een pontje naar de overkant.

Verderop langs de 450 km, die de Weser aflegt naar de Oostzee, hebben we in 2017 gefietst.

Aan de westkant van de Weser fietsen we weer terug naar in Hann Munden.

Op de tweede dag fietsen we ’s ochtends langs de Werra.

En ’s middags langs de Fulda.

We hebben genoten van het fietsen in Hann Munden en beseffen eens te meer dat reizen voor je plezier echt een enorme luxe is. En we hebben de horeca goed ondersteund! Proost!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie