Home ReisverhalenGriekenland Griekse middelvinger

Griekse middelvinger

door Chris

Handje met drie vingers

Het schiereiland Griekse Chalkidiki lijkt op een klein handje met drie vingers. De meest oostelijke vinger is niet toegankelijk voor ongelovigen en zeker niet voor vrouwen of zelfs vrouwelijke dieren, het is een monnikenrepubliek. De Griekse middelvinger, bergachtig “Sithonia” zou vele prachtige stranden bezitten en de meest linker vinger “Kassandra” is wat vlakker en zou wat meer op feestende jongeren zijn gericht.

Middelvinger Sithonia

Die middelvinger lijkt ons dus wel wat! Het is min of meer het doel van deze reis. Verwachtingsvol beginnen we aan ons weekje strandvakantie. We vinden een plek bij een camperplaats op het strand van Livrochio tegen een hek met struiken aan voor schaduw. Prima plek aan de voet van een burcht, mooi zandstrand, leuk snorkelen!

De volgende ochtend rij ik Ton liggend het hoekje om, want daar is nu de schaduw! Na een relaxed ontbijtritueel gaan we op zoek naar volgende snorkelstrandjes. Deze blijken veelal onvindbaar, onbereikbaar of ons veel te druk.

Spookstad

Zelfs in de spookstad Kriaritsa is het druk, volle parkeerplaatsen boven enkele aardige strandjes en het hoogseizoen is toch echt al voorbij. Deze spookstad beslaat zo’n 12 vierkante kilometer en bestaat uit 75 kilometer wegen en weggetjes, bruggen, viaducten en trappen. Elektrisch en water is ook allemaal aangelegd. Het ging hier ooit om een gigantische hoeveelheid vakantiehuizen voor Griekse ambtenaren en op de officiële site staat dat de natuurlijke schoonheid van het gebied niet aangetast zal worden…

Dan maar camping “Christina” maar daar komen we vast te zitten in het zand, Ton weet ons busje er weer uit te krijgen en we gaan naar de buurcamping Paradisos.

Het enige restaurant wat hier nog open is, is die op camping Christina en daar hebben ze prima eten. Op het strand is de Hella Fix is erg duur (4 euro voor 0,33 liter) maar erg lekker!

11 september 2019: Na het snorkelen in de ruwe zee, douchen we heerlijk, dat is alweer zes dagen geleden! We verdwalen in de niet bestaande stad. Waar is nou toch de uitgang?

Snorkelstrandjes

In plaats van het geplande weekje hebben we al na twee dagen genoeg van dit toeristisch stukje Griekenland, toch vinden we nog ergens een leuke sta-plek met snorkelstrandjes. Eén strandje is bezet door een Roemeens stel. Tweehonderd meter verderop is een groot visrestaurant met aanlegsteiger. Als we na een luxueuze maaltijd terug komen is het al best weer laat en besluiten we te blijven.

De Roemenen vertrekken en de naastgelegen weg is absoluut rustig. (Ik vond deze plek later op de aardige app Park4Night en daar kun je de coördinaten van deze plek vinden.)

Nee, deze Griekse middelvinger heeft niet aan onze hoge verwachtingen voldaan, wij gaan weer verder. We willen in Noord Griekenland de bergen in. En dan door naar Albanië.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie