Home Vrij kamperenVan A tot Z De inrichting van ons busje

De inrichting van ons busje

door Chris
handig vakjes voor kleine spulletjes

“Eenvoud is alles”, reageerde onze laatste busjekijker. De inrichting van ons busje is over de jaren vervolmaakt. We krijgen vaak vragen hoe ons busje is ingericht. Zelf vraag ik ook vaak of we even de binnenkant van een busje mogen bekijken. Iedereen is meestal trots op de eigen inrichting, dus dat mag altijd. En je krijgt weer nieuwe ideetjes. Oh ja, ons busje is een Toyota Hiace 4×4 met aan beide kanten een schuifdeur, geïmporteerd in 2016.

Geen corvee op reis

Dus ik heb bij de vorige inpak-actie op een zonnige dag foto’s gemaakt. Alhoewel we de meeste spullen na een reis gewoon laten zitten, moeten ook wij ons busje soms onderwerpen aan een schoonmaakbeurt. Als we eenmaal op reis zijn verschonen we ons bed na twee weken met het reserve beddengoed. Kleding wassen doen we onderweg niet. Dit sinds ik eenmaal een hele vakantiedag heb opgeofferd aan dit gebeuren. We sparen alles op voor thuis en nemen gewoon elk 30 onderbroeken mee. En de rest!

En dan nu de inrichting van ons busje

We hebben namelijk tien grote plastic bakken, die in het midden hebben wieltjes. En omdat we er vanaf de beide zijkanten en de achterkant bij kunnen, zijn alle bakken gemakkelijk te bereiken. Helemaal rechts vooraan zie je onze klein koelkast.

Daarboven is de bed constructie. Jarenlang was dit een houten bedbodem op pootjes. Helaas erg zwaar en moeilijk eruit te tillen als er hulp bij een verhuizing nodig was. In ons huidige busje maakte een slimme metaalman een eenvoudige en goedkope constructie voor twee bedbodems uit de kringloop. Perfect!

Busjekijkers maken altijd een opmerking over de dikte van onze matras! Die is namelijk 25 centimeter. Er bestaan zelfs hoeslakens voor deze dikte. En voor warme voeten ’s nachts hebben we een reep isolatieslaapmat tegen het koude metaal geplakt:

Koelkast en koken

Omdat we vaak in restaurants eten, hebben we weinig koelkastruimte nodig. Het snoer loopt via een gaatje in het tussenschot naar de 12 V stopcontact voor in de auto. Voor op campings zit er ook een 220 V aansluiting op. Op een gaspitje maken we water heet voor oploscappuchino en espresso. Jawel, dit kan eenvoudig met de handpresso. Via een fietspomp beweging bouw je druk op. Dit apparaatje hebben we al jaren en het doet het nog steeds.

Tip: doe je bakken niet te vol, dan kunnen er nog dingen bij. Boodschappen onderweg bijvoorbeeld.

Als we vrij kamperen koken we uit principe niet, want waar doen we dan de afwas? Op een camping koken we soms een eenvoudige maaltijd of we halen spullen voor een maaltijdsalade.

Uiteindelijk komt er helemaal achteraan nog de “Basbak” voor de watervoorziening, maar daar vertel ik later wel wat over.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie