Home Reisverhalen Tsjechië en Slowakije voorjaar 2013

Tsjechië en Slowakije voorjaar 2013

door Chris
Tsjechië en Slowakije voorjaar 2013

Deze vakantie naar Tsjechië en Slowakije  in het voorjaar van 2013 wordt gekenmerkt door regen, kou, een paar warme dagen, veel minicampings, een paar keer vrij kamperen, mooie bezienswaardigheden, lieve ontmoetingen en ons altijd goede humeur!

We rijden eerst naar het mooie gebied ten zuiden van Dresden, gaan dan langs de noordkant van Tsjechië en Slowakije naar het oosten en via de zuidkant terug.

Saksisch Zwitserland

25 april
Chris: We vertrekken donderdagavond om 21.00 en komen na zo’n 400 km aan op een mooie overnachtingsplek in een bos aan de rand van velden. Zo, de eerste ruk is afgelegd en we zijn al op de helft! Het is hier donker en stil, dus we slapen heerlijk.

26 april
Om 7 uur alweer wakker. ’t is zonnig en het wordt al gauw warm. We gaan eerst maar even toeristisch doen want we hoeven niks. Het stadje Königslutern is erg mooi met vakwerkhuizen en eeuwenoude geveltjes, sommige met uitgebreide Bijbelse teksten.

Na een uurtje rondwandelen in het nu al bloedhete stadje kopen we ergens campinggasjes met zogenaamde universele sluiting. Helaas passen ze niet op ons kooktoestelletje, stom dat we niet een paar reserve bij ons hebben.
We rijden door naar een minicamping in Saksisch Zwitserland, min of meer ons geplande einddoel voor vandaag. Er zijn wel weer wat files en onze airco blijkt kapot.

De camping blijkt gelukkig heel relaxed, we pakken er een koud biertje bij, vullen een ingewikkeld formuliertje in en krijgen een rondleiding langs de konijnenhokken en het sanitair. De campingbaas vertelt dat er hier twee weken geleden nog sneeuw lag, niet te geloven, want we zitten nu met blote voeten in het gras met madeliefjes. Dan haalt Ton nog twee (lauwe) flesjes Krombacher voor €1,34 samen. Er is namelijk een drankenwinkel en een kapper op deze landelijk gelegen camping.

Dan gaan onze Nederlandse buren (de enige andere gasten) hun voortent opzetten, wordt er een paard opgezadeld en zitten er plots twee kindjes ergens op een dak, ja, op zo’n minicamping gebeurt van alles.

De beroemde Basteibrücke

27 april
We hebben bijna het klokje rond geslapen en worden pas 9.30 wakker. Na het terugbrengen van de geleende bierpullen en een zalige douche, rijden we naar de parkeerplaats van de beroemde Basteibrücke. Ondanks een pendelbus en een hoop onduidelijke borden rijden we door en parkeren 3 km verderop: 3 euro voor 3 uur. En omdat er een paardenkar staat die al bijna vol is, hoeven we ook de laatste halve km niet te lopen.

We lopen en klimmen wat rond naar alle uitzichtpunten, maar helaas is het mooie weer van gisteren verdwenen. Dan een bratwurst bij een kraampje en weer verder richting Tsjechische grens. Bij Schmelka is tegenover de veerpont (om de Elbe over te steken) een leuk straatje met een snelstromend watertje, dat o.a. een waterrad voor de molen bij de bakkerij aandrijft. In een van de snoeperige huisjes drinken we koffie bij een dame in klederdracht.

Een paar honderd meter verderop zijn de nu overbodig geworden grenspostgebouwen. Lees maar verder op pagina 2.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie