Home CampingsTsjechië Camping bij Pilsen

Camping bij Pilsen

door Chris
camping in Pilsen

Het lijkt wel vrij kamperen! Een open plek in het bos op camping Ejpovice aan een meer met dezelfde naam. Op deze camping bij Pilsen blijven we maar liefst 4 dagen, voor ons bijzonder lang. Want het fietspad van Pilsen naar Praag loopt over de camping! Af en toe staat er een tent op “ons” veldje, maar de meesten willen op het veld aan het meer staan.

De eerste avond eten we heerlijke spare-ribs op het terras van het dorpscafé, het bestellen gaat heel simpel: we wijzen verlekkerd naar het bord van een buurman. Het dorp heet ook Ejpovice. Hoe simpel kan het leven zijn.

Voor het sanitair pakken we steeds de fietsen, want dat is helemaal bij de ingang. Hier is ook een gezellige biertuin. Met tafeltjes op minimaal 5 meter afstand van elkaar (het is juli 2020). We waren op de vorige camping in Tsjechië een beetje afgeknapt op het drukke sanitairgebouw, maar hier zijn we eigenlijk altijd de enige bezoeker van toilet of douche. Tsja, die laatste camping was in het toeristische stadje Český Krumlov, dus ook wel een beetje logisch.

We fietsen richting Praag en brunchen in Rokycany.

Tot en met Nová Huť is het aardig vlak fietsen. De route is zeer goed bewegwijzerd: volg de gele bordjes met een fiets en het getal 3. Dit werkt beter dan de route, die ik in mijn fietsgarmin had gezet.

Een zware fietstocht naar Pilsen

Dan fietsen we de andere kant op: naar Pilsen. Deze route (nog steeds nummer 3) heeft meer hoogtemeters te overbruggen! Het eerste stuk gaat op en neer door het bos. Dan een stuk in de brandende zon omhoog, door een dorp en dan de ultieme heuvel op naar een uitzichtpunt op Pilsen.

Oef, dat ligt wel erg ver naar beneden. Al gauw fietsen we door een koel bos omlaag. Oh, dat gaat op de terugweg vast meevallen. Dan een steil stukje door een straat naar beneden. En de rest is afwisselend op en af, met meer af. De terugtocht zal pittig zijn.

We komen langs de beroemde pilsfabriek, die we in 2013 hebben bezocht (even doorscrollen naar beneden). Deze keer zien we het van een geheel andere kant:

Na de pilsfabriek is de bewegwijzering onduidelijk, maar het centrum is niet moeilijk te vinden. We drinken ergens wat, werpen een blik op het plein en kopen water voor de terugtocht.

En die is pittig! Onderweg zien we nog een zeer welkom terrasje bij een sporthal, maar dat is op deze route ook de enige. Ik hou mijn polsen onder het koude water, dat helaas snel heet wordt. Vreemd, dat had Ton gister ook bij de Vietnamees in Rokycany.

Ik loop het steile straatje omhoog en dan begint de langzame stijging door het bos. Verrassend snel zijn we toch boven en nu is het alleen nog maar genieten.

Na vier dagen bij 30 ° C op deze relaxte camping bij Pilsen met vele terrasjes en restaurantjes op fietsafstand schijnt het te gaan regenen en trekken we weer verder.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie