Home Vrij kamperenRoemenië Een natuurlijk zwembad

Een natuurlijk zwembad

door Chris
kamperen bij een natuurlijk zwembad

Op onze route naar de Donaudelta kamperen we in de Roemeense bergen bij een natuurlijk zwembad. Het bubbelende water is helder en niet koud. Omdat we deze plek zo geweldig vinden gaan we op de terugreis nogmaals langs. Het is dan twee weken later, eind september (2021) en nog steeds mooi weer. Ik schat trouwens dat de watertemperatuur ruim 20°C bedraagt.

Er is een groot picknickveld in de vlakke holte tussen beboste hellingen, lekker beschut dus. Er zijn wat boompjes, een barbecue, een verzamelplaats voor het afval, twee lege zwembaden en helemaal aan het eind een vol zwembad. En daar parkeren we ons busje gewoon naast! Het water bubbelt op uit de bodem (net als bij de bronnen van Fényes) en vloeit af in een moerasgebiedje, met bijzondere flora en fauna.

We fietsen nog wat in de omgeving, maar al gauw wordt het ons te steil.

Zwemmen in een natuurlijk zwembad

Natuurlijk gaan we zwemmen! Tussen de groene waterplanten en kikkertjes. Er is zelfs een trappetje, maar kijk wel uit: het is wat glibberig!

De eerste keer kwamen er ’s avonds een paar jongelui barbecueën maar dat was gelukkig aan de andere kant van het 300 meter lange veld.

Zo, dit is nog eens lekker wakker worden!

De tweede keer liep er ’s avonds en ’s ochtends een prachtige vos zijn routes langs het zwembad. Veilig vanuit het busje bekijken we zijn capriolen als hij op een knaagdiertje jaagt. Hebbes!

Hier is dit natuurlijke zwembad: 45.90381892094989, 23.111735258440035

 

Vlakbij zijn meer thermale baden: in Geoagiu-Băi kun je oude Romeinse baden bekijken.

Ernaast is een modern thermencomplex gebouwd, aan een toeristisch pleintje met enkele restaurants. Gelukkig is er ook voldoende parkeerruimte.

En in Geoagiu bezoeken we nog een heel oud rond(!) kerkje. Het wordt net gerestaureerd.

Vlakbij vinden we nog een andere droomplek. En daarna bezoeken we een bijzonder en afgelegen museum.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie