Home ReisverhalenBenelux Vennbahn fietsvakantie 2017

Vennbahn fietsvakantie 2017

door Chris
Vennbahn fietsvakantie

Monschau

De camping in Monschau, die Hedzer gereserveerd had, is niet een echte camping, maar meer een soort stacaravan-vereniging, die enkele plekken verhuurt aan passanten als je dat van te voren vraagt. We zien een bord met een telefoonnummer en na enkele minuten komt een mevrouw ons inschrijven voor drie dagen. We zeggen dat het nog onduidelijk is wanneer het andere stel zal komen.

Deze camping is ideaal gelegen ten opzichte van Monschau, je fietst 1 km terug langs de rivier de Rur (niet te verwarren met de Ruhr) en je bent in het centrum van Monschau, al zijn er twee korte zeer steile stukjes: de oprit van de camping, en vlak voor Monschau nog een stukje.
Het stadje Monschau blijkt verschrikkelijk leuk!

We strijken onmiddellijk neer op een terras op het centrale plein voor een espresso en een kannetje koffie en bekijken de mooie vakwerkhuizen, de toeristen en de schoolklassen, de winkeltjes en de restaurants.

Dan rijdt er een boemeltreintje voorbij, erg handig voor de toeristen die aan één van de ingangen van het dorp zijn afgezet.

Autovrij stadje

Het stadje is slechts op drie manieren te bereiken en via de heuvels rondom zijn die wegen met elkaar verbonden. Je mag per auto het dorp niet in, op enkele vergunninghouders na, en dat is maar goed ook! De straatjes zijn erg smal en geplaveid met kinderkopjes, wat dat betreft is het ook handig om de fietsen ergens neer te zetten. We zien ook mensen in te duwen rolstoelen en dat ziet er niet heel comfortabel uit! Uiteraard duiken we hier en daar een winkeltje in. En hier en daar nog een mooi plaatje schieten.

Hedzer belt om te zeggen dat ze voorlopig nog niet klaar zijn in het ziekenhuis, het gaat minimaal drie dagen duren, of wij dat ook even op de camping hier willen zeggen.

Bericht uit het ziekenhuis

Terug op de camping even bijkomen van alle drukte. We verkennen ook nog even het dal de andere kant op, maar het fietspad verandert al gauw in een mountainbike pad. Dan springen we weer op de fietsen en doen weer een terrasje: een weizenbier voor Ton, dat vindt hij zo lekker, en een wijntje voor mij. Eindelijk komt er het verlossende telefoontje van de makelaar: we hebben een bod op het appartement (ooit voor een studerende zoon en zijn vrienden aangeschaft).

Na wat onderhandelen, komen we een prima prijs overeen! Dat is een hele zorg minder. We gaan het vieren met nog een terrasje en daarna uit eten bij Asia restaurant: knapperige pekingeend in sinaasappelsaus of notensaus. Om je vingers bij af te likken! We sturen de Chinese kok uit Bütgenbach wel even langs voor een bijscholing!
Op de camping zitten we nog even romantisch aan het bemoste beekje.

28 juni

Vennbahn fietspad vanuit Monschau niet gemakkelijk te bereiken

Het motregent voornamelijk, meestal zacht met soms een iets pittiger buitje. Gisteravond in Monschau nog een bordje gezien met “Vennbahn 3 km”. We willen even verkennen of dat haalbaar is voor Hedzer en Lidwien. De eerste kilometer is vlak, maar wel over die akelige en nu ook gladde kinderkopjes, dan een kilometer vrij steil bergopwaarts over asfalt, het laatste stuk is gravel en nog steiler!

Ondertussen toch helemaal nat geworden, bereiken we met pijn en moeite de vlakke Vennbahn. Al gauw er weer af en via een andere route (geheel asfalt maar ook steil) terug naar Monschau, waar we een kop warme thee nuttigen op het centrale terras, waar gratis redelijk snel wifi is. Hedzer belt en hij geeft de naam door van de camping waar hij nu is, vlakbij het Universitair Medisch Centrum van Maastricht, waar Lidwien nu is.

We besluiten om daar ook heen te gaan, op onze camping zijn ze erg lief en meelevend. We krijgen ons geld niet terug, maar als we binnenkort weer komen, moeten we even bellen en mogen we nog twee nachten gratis staan!
De reis naar Maastricht is voor ons niet lang, gisteren voor Lidwien wel! Lees verder op pagina 3.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Mentje 13 november 2018 - 18:05

Leuk geschreven Chris en Ton! Leuk om te lezen hoe jullie het hebben gehad en mooie foto’s! xxx Mentje

Reply
Chris 14 november 2018 - 16:58

Bedankt voor je reactie Mentje, je bent de eerste die reageert op onze nieuwe site! Liefs van Chris en Ton.

Reply

Schrijf een reactie