Home ReisverhalenBalkan, westelijk Slovenië en Kroatië 2009

Slovenië en Kroatië 2009

door Chris

Kroatië: de eilanden Cres en Losinj

De overtocht duurt een half uurtje, om 14.00 zijn we op Cres, Merag bestaat uit slechts een paar huizen. Vlak voor het stadje Cres proberen we de eerste camping, ondanks dat autokamp Kovačine erg groot is, vinden we de plekken mooi en ruim.

We staan vlakbij het toiletgebouw, dus met name ’s avonds loopt het af en aan. Lekker lezen in de schaduw, Ton gaat nog zwemmen en vindt het zeewater hier warm, i.t.t. al die stranden met koude bronnen vanuit het Velebitgebergte.

26 juni
Om 7 uur al aan de koffie, het is bewolkt maar niet koud. In het stadje Cres kijken we rond en doen alvast wat inkopen voor de terugweg.

Verder naar het zuiden zien we de jachthaven van Cres:

Er ligt een verroeste boot de boel te ontsieren. Dan een groot meer op het eiland:

Over een brug bereiken we Lošinj, behoorlijk toeristisch dus we zijn snel uitgekeken. We bekijken nog wel ergens een mooie begraafplaats.

Over de brug weer terug naar het eiland Cres.

Bij Osor vinden we een redelijke camping in een naaldbomenbos.

Ton snorkelt op de rotskust maar ziet meer afval dan onderwaterleven.
’s Avonds zien we weer velen met hun afwasteiltjes, toiletkoffers en gebloemde pyjama’s voorbij lopen. En af en toe een wilde kat.

27 juni
We beginnen aan de terugreis, tot Cres kennen we de weg al, daarna rijden we hoog boven de zee naar de veerboot naar Istrië, dit gaat ons 147 kuna kosten. Na een uur zien we een boot vertrekken met 10 auto’s erop. Dat lijkt niet goed! Even later arriveert er een grotere boot waar alle ongeveer 150 auto’s op kunnen.

Ook deze overtocht duurt een half uur en op het vasteland begint het onmiddellijk te regenen! Lees verder op pagina 9.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie