Home ReisverhalenBalkan, westelijk Slovenië en Kroatië 2009

Slovenië en Kroatië 2009

door Chris

Kroatië: het eiland Krk

De brug naar Krk kost ons 6 euro of 40 kuna en je hoeft alleen te betalen als je het eiland op gaat.

We nemen de tijd om de mooiste camping te zoeken en aan de zuidpunt staan we nu op de minst drukke camping (camping Škrila), van de 5 die we bezoeken. Er is weinig beschutting (geen probleem met dit weer), mooi uitzicht en er zijn leuke strandjes.

’s Avonds lost alle bewolking op, alleen tegen het Velebit gebergte blijven de wolken hardnekkig plakken. We horen dat er in Oostenrijk overstromingen zijn.

25 juni
We snorkelen evenals gistermiddag op de leuke snorkelstrandjes, Ton heeft dit keer een grote zak oud brood bij zich tot ongenoegen van een visser op een blok beton. Het brood is in een mum van tijd op. Dan zien we een mooi wespennest in het muurtje van onze plek:

Na elven betalen we de camping en stoppen nog even bij het uitzichtpunt vlak bij de camping.

In het stadje Krk vinden we een bankomaat en doen we boodschappen, op de kade van Valbiska moeten we nog ruim een uur wachten op de volgende boot naar Cres. De overtocht gaat ons 130 kuna kosten.

Gelukkig is er een restaurant en in de schaduw bestellen we een Griekse salade.
Op een paar auto’s na, kan alles mee op de boot. Sommige kleine auto’s worden naar een klep met een steile afrit gedirigeerd, we zien een meisje smeken dat ze daar niet in hoeft, ze heeft vast pas haar rijbewijs.

Lees maar verder op pagina 8.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie