Home ReisverhalenBalkan, westelijk Slovenië en Kroatië 2009

Slovenië en Kroatië 2009

door Chris

Slovenië en Kroatië

We kennen een mooie overnachtingsplek bij Divača in Slovenië, hier schijnt de zon en we zitten in de schaduw te lezen. Een wandeling leert ons dat ook hier beren wonen! We zien slechts een jogger en een man met een hond. Heerlijk weer zo’n plek in de natuur na al die campings. We gaan vroeg slapen.

28 juni
Om 8 uur rijden we alweer. Bij Divača waarschuwt een bord voor uitgegleden motoren.

Dan de snelweg weer op en bij Ljubliana een sandwich met koffie bij een verschrikkelijk vieze plee. De volgende plee is in Oostenrijk en het kan dus nog viezer! Tussendoor rijden we trouwens de 1073 meter hoge Wurzenpass: eerst door een mooi dal met een blauwe rivier en dan bij Podkoren de eigenlijke pas op.

Je bent zo boven bij in onbruik geraakte grensgebouwen, de afdaling duurt langer en is knap steil, er staan adviesborden met afdalen in de eerste versnelling!

Bij Villach tanken we en kopen we weer een snelwegvignet. We nemen de route aan de westkant van Villach: wegnummers 83, 86 en 100. We vermijden op deze manier ook de Karawankentunnel. Vanwege het mooie weer gaan we bij St. Michiel een zijdal in naar Muhr, leuk bergdorp met houtsnijwerk, bloemen, woeste rivier en watervallen.

Het dorp heeft een mooie brandweerkazerne:

Het gaat nog zo’n 6 km verder langs een stuwmeer alwaar we met de tekentang teek nummer 10 verwijderen.

Het weggetje stopt bij een wandelpad met bushalte. Chris kruipt nu achter het stuur zodat Ton nu alles op zijn gemakje kan bekijken.

In Zederhaus gaan we eten, we horen van een stel dat hier nu voor de 54e keer is, dat Michael Jackson is overleden.
Hier stopt ons dagboek, ik neem aan dat we gezond en op tijd thuis gekomen zijn, toch?

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie