Home ReisverhalenBalkan, westelijk Slovenië en Kroatië 2009

Slovenië en Kroatië 2009

door Chris

Slovenië: Rakov Skocjan

17 juni
Om 7.20 kan ik niet meer slapen, voor mijn gevoel is het ook al heel lang licht, omdat de klep nog open staat natuurlijk. ’s Ochtends zien we hier alleen een man met een rieten mandje.
Om 10.00 vertrekken we, eerst maar weer in Begunje dat lekkere brood kopen. Dan de snelweg op en bij Ljubliana richting Koper. Bij Rakov Skocjan eraf. We vinden een prachtige plek met een steil pad naar beneden:

En daar is het toch schitterend: de rivier de Rak stroomt soms boven- en soms ondergronds door karstgebied, er zijn vele grotten, dolines, natuurlijke bruggen en groenkleurig water.

We verkennen op ons gemakje alle grotten, dit lukt zelfs zonder natte voeten te halen.

Ik hoor continu stemmen van vele mensen en vermoed steeds om de hoek een groep babbelende toeristen aan te treffen. Dit blijkt te komen door het kabbelende water welk geluid doordat het tegen de rotswanden ketst versterkt wordt, want er zijn hier momenteel echt geen andere toeristen. Heel apart!

We hebben lang niet alles gezien, de bewegwijzering voor zover die te vinden is, is alleen in het Sloveens, we gaan hier zeker nog eens kijken! En dat doen we inderdaad ook in 2015.

We rijden verder via een meer (Cerknisko polje) wat soms in 24 uur geheel verdwijnt

en dan naar Otok met veel houtzagerijen. In Stari trg pri Ložu eten we erg lekker in een pizzeria: ree-goulash, kaasrösti en salades. Lees maar verder op pagina 4.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie