Home ReisverhalenBalkan, westelijk Luxemburg en verder 2015

Luxemburg en verder 2015

door Chris
Luxemburg

Idylle in Slovenië

Het Sloveense natuurpark Rakov Škocjan ligt ongeveer 7 kilometer ten oosten van Postojna, we zijn er al eens eerder geweest, en toen hebben we nog lang niet alles gezien. Er voert een ongeveer 5 kilometer lange brede stoffige weg door het gebied, die soms ook over een natuurlijke brug gaat.  Vlakbij deze natuurlijke brug is deze doline, waar je helemaal naar beneden kunt klauteren tot aan de rivier!

We stoppen op diverse andere plekken, waar we de vorige keer niet zijn geweest, voor korte wandelingen.

Die boog zagen we in 2009 van beneden en wisten we niet eens dat je er ook overheen kon lopen. In een grote Tuš-supermarkt in Postojna halen we spullen voor een maaltijdsalade voor vanavond op de camping. We arriveren hier om 14.00 en zijn volgens de receptionist de eerste gasten van vandaag. Na ons arriveren een Oostenrijkse caravan en een Nederlandse camper met drie voetbalminnende jongetjes. We staan op het mooiste plekje van camping  Pivka Jama precies binnen de straal van 100 meter rondom receptie/restaurant dus goede wifi!

30 april
We bekijken het fotogenieke Predjama Kasteel, ook vlakbij Postojna, maar hebben geen zin in een rondleiding.

Dan rijden we over kleine wegen naar Istrië, vanwege de ligging aan de Adriatische kust en de vele zon-uren een beetje het doel van onze reis. Lees verder op pagina 8.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie