Home Reisverhalen Tsjechië en Slowakije voorjaar 2013

Tsjechië en Slowakije voorjaar 2013

door Chris
Tsjechië en Slowakije voorjaar 2013

Tussen kunst en kitsch?

11 mei
Vandaag staat het houten-kerken-gebied op het programma, het ligt (alweer) bij de Poolse grens, ten noordoosten van Svidník, en hier kun je een informatieve site daarover vinden.

Elk dorp heeft er wel één en ze zijn uiteraard niet moeilijk te vinden.

 

Museum voor Andy Warhol, want zijn ouders kwamen uit deze buurt

Nadat we zes van deze schatjes hebben bekeken, helaas allen op slot, kunnen we ook het museum van Andy Warhol(a) in Medzilaborce nog wel bezichtigen. Zie hier de openingstijden en prijzen.

voorjaarsreis naar Tsjechië en Slowakije
buitenkant museum Andy Warhol
voorjaarsreis naar Tsjechië en Slowakije
museum Andy Warhol
voorjaarsreis naar Tsjechië en Slowakije
Andy Warhol
voorjaarsreis naar Tsjechië en Slowakije
typisch Andy Warhol
voorjaarsreis naar Tsjechië en Slowakije
kunst museum Andy Warhol

Tegenover het museum is een goed restaurant met een afdakje (schaduw!) voor de auto.

Zwemmen in het Domaša meer

We rijden een klein stukje terug want we willen aan het Domaša meer kamperen. Campings zien we niet, maar als we het meer driekwart rond zijn, zien we bij het dorp Dobrá aan een zij-arm van het meer iets wat op een camping lijkt: het blijkt een recreatieplek voornamelijk voor dagjesmensen.

kamperen aan het Domaša meer

Het is 27°C, dus er zitten aardig wat mensen. We gaan ertussen staan en vinden warempel nog een beetje schaduw voor het busje. Toiletten zijn in het restaurant aan de andere kant van de weg. ’s Avonds zitten we daar gezellig op het terras.

12 mei
We zijn om 7 uur alweer wakker, het restaurant gaat pas om 8 uur open, we willen daar ontbijten en er schijnt wifi te zijn. Helaas gebaart een man in pyjama achter het raam dat ze vandaag pas om ongeveer 9 uur open gaan. En inderdaad als we tegen die tijd terug komen, zit er alweer iemand achter een schuimkraag.

Het ontbijt is erg lekker met heerlijke worstjes, mosterd, ketchup, een bosui, wat tomaten en komkommer en een gebakken ei (€6,20 p.p.). De vrouw vraagt of we lekker geslapen hebben en waar we vandaan komen, de naam van het restaurant is “Sofia” en inderdaad blijkt haar man uit Bulgarije te komen. De internetverbinding werkt niet. Een zwaluw vliegt het restaurant binnen, dus enige consternatie.

Dan gaan we nog eens in het verfrissende meer zwemmen.

Lees maar verder op pagina 8.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie