Home ReisverhalenBalkan, westelijk Slovenië en verder 2011

Slovenië en verder 2011

door Chris
Slovenie en verder

Nog een Albanese camping

Voorbij Çarshovë en Leskovik komen we tegen zonsondergang aan op camping Farma Sotira naast een viskwekerij met restaurant, waar je gratis mag staan. We lezen nog even buiten tot het te donker en te koud wordt.

3 oktober
Om 7.30 komt de zon over de berg en wordt het snel warmer. We ontbijten in het restaurant met gebakken eieren, feta, brood, tomaat en nescafé voor slechts 2 euro p.p. We praten met de eigenaresse en ik vertel dat ik een foto op google-earth heb geplaatst en dat zij daar op heeft gereageerd. Zij vertelt dat ze volgend jaar echt open gaan, nu is het kamperen nog gratis. Er komt een douchegebouw en wifi. Ze organiseren ook al tochtjes met paarden door de bergen.

De route naar Ersekë is erg leuk. In Borove, ongeveer 6 km voor Ersekë zagen we de vorige keer een vreemd bouwwerk op een heuvel en dat gaan we verder onderzoeken. Het blijkt een begraafplaats met een oorlogsmonument: stoere dames heffen hun vuisten en beschermen hun kroost. Elke familie heeft zijn eigen rondje op de begraafplaats aan de namen te zien.

Vanaf de heuvel heb je mooi zicht op het dorp.

In Ersekë eten we loeihete byrek met kaas in een “fotokopja”-kiosk, althans, dat staat erop.

Mooi gekleurde erosievelden langs de weg:

Dan langs de armoedige flats van Korçë en de drukke weg naar Pogradec waar bij een fruitstalletje een dode vos hangt. Lees maar verder op pagina 14.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie