Home ReisverhalenFrankrijk Corsica zomer 2016

Corsica zomer 2016

door Chris
zoete zwemplekken

Camping Municipal bij Porto

Dan naderen we het Corsicaanse Porto! Het kan toch nog weer mooier! De weg ligt hoog tegen de rotswand aangeplakt en beneden is de blauwe zee.

Er zijn vele plekjes om even te stoppen voor een foto.

Dan komt Porto in zicht: zeer fotogeniek met die Genuese wachttoren op een rotspunt in zee, een haventje, het strand erachter, de rode rotspunten erboven.

We bekijken hoe het stadje in elkaar zit, camping Municipal lijkt ons prima gelegen! Dan eerst nog via bergdorp Ota het binnenland in, naar een mooie oude brug met zwemplekjes.

Dan gaat de weg over een dubbele brug (twee dalen, twee rivieren). Aan de overkant begint weer een mooi wandelpad naar Evisa, het is ook een gedeelte van de route Tra Mare e Monte van Calenzana naar Cargese We lopen dit “sentier de la Spilonca” een stuk in, tot we op een rustig stuk naar een mooie zwemplek klauteren: heerlijk koud water! Op de terugtocht besluiten we eerst een stukje door het water te lopen, wel uitkijken dat de tas droog blijft! Op de steile helling kleden we ons om. Weer op het pad zijn er vele wandelaars, waaronder één met bloederige wonden, het is gewoon druk hier!

Via de andere kant van het dal, gaan we weer terug naar Porto. De weg via Ota is verboden voor campers en dat is maar goed ook! Eerst naar de supermarkt voor worstjes, sla en aardappeltjes. Dan installeren we ons op de geweldige camping Municipal.

Porto op Corsica

We fietsen door een Eucalyptusbos naar een voetgangersbruggetje en lopen dan zo het toeristengehucht Porto binnen.

Op een zeer mooi gelegen terras eten en drinken we heerlijke versnaperingen en kopen een paar ansichten.

We kijken nog even bij het grote strand en gaan dan uitpuffen in de schaduw van de olijf- en mastiekbomen op de camping. Hee, daar komt die grote blauwe bus weer aan, die kennen we van twee en drie campings geleden….
Na de warme maaltijd gaan we weer even naar Porto voor wifi, maar dat is nog niet eenvoudig! Waar je op de Balkan bij elke bar of ijssalon gewoon snel en gratis wifi hebt, moeten we hier eerst 7 keer vragen. Verse jus d’orange en koffie op een prachtplek met uitzicht over alles! Niet vervelend.
Op de camping kijken we nog een tijdje naar een ietwat gezette motorrijder die probeert op een dun matrasje in slaap te vallen.

24 juni
De motorrijder heeft toch een klein tentje opgezet, vannacht lek geprikt door de mosquito’s! De Sloveen geeft ons flink wat cake, want hij heeft geen ruimte meer in zijn motortassen. Na 1000 km in 15 uur door de Dolomieten gaat hij nu Corsica in drie dagen doen.
We fietsen naar het strand en ik ontdek een voetpad dat verboden is als de zee geagiteerd is, Ton gaat alvast snorkelen.

Ik fotografeer nog even de bordjes wat te doen bij een overstroming of bosbrand en dan vertrekken we definitief van deze leuke camping. Na verse supermarktinkopen rijden we weer het binnenland in.

Na een broodje ham met uitzicht op bergdorp Ota, fotograferen we de dubbele brug nog van boven, alvorens we via een spectaculaire route in Evisa aankomen. Lees verder op pagina 5.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie