Home ReisverhalenFrankrijk Corsica zomer 2016

Corsica zomer 2016

door Chris
zoete zwemplekken

De beschermheilige van Calvi

Na aankomst met de veerboot van Corsica Ferries vanuit Nice, rijden we door het pitoreske stadje Calvi langs de citadel en volgen de ruige kust naar het westen. De smalle en bochtige route is hier panoramisch!

We strijken neer op camping La Morsetta in Argentella. Wat een mooie plek!

We drinken Corsicaanse Pietra’s aan het kilometerslange grotendeels verlaten kiezelstrand. We snuiven de heerlijke maquis-geur nog eens diep in en kijken naar de woeste golven. Voor andere Corsica-fans: we waren eerder op Corsica in 2005 en in 2006, op de heen- en terugreis naar/van Sardinië in 2008 en nog in 2014.

20 juni
We zwemmen in de nog steeds wilde golven, even opletten waar je er in gaat want er liggen wel wat rotsen tussen, maar helemaal links is het veilig. Vandaag maken we een rondtochtje door de omgeving, de fietsen laten we op de camping staan.
Via de Bocca di Marsolinu (443 meter hoog) rijden we een kloof in naar Bonifatu, de rivier met ondiepe bekkens ligt te diep voor ons om een zwempoging te ondernemen. De weg eindigt bij een betaalde parkeerplaats voor bergwandelaars.

In Calvi doen we boodschappen en we kunnen hier ook pinnen. Drie kilometer ten westen van Calvi splitst een kort en steil asfaltweggetje zich af naar de “Notre Dame de la Serra”, alwaar een prachtig uitzicht op Calvi, de kust tot aan de Cap Corse en in het binnenland de Monte Cinto (met 2706 meter de hoogste berg van Corsica), al ligt deze laatste nu in de wolken.

Genieten op het mooie Corsica

Ook op de terugweg schitterend uitzicht op de blauwe baai bij het schiereiland “Punte de la Revellata”. En dan weer de mooie route naar de camping: een half uurtje bochtjes draaien genietend van bijzondere uitzichten op zee en aparte vormen in het gesteente. In m.n. het westen van Corsica zijn er door water en wind bijzondere vormen in het graniet geslepen.

Ton gaat snorkelen, de zee is niet koud. We koken pasta pesto, lekker en gemakkelijk. We wandelen ’s avonds de bergen in op door de maquis overwoekerde paden, naar de resten van de 19e eeuwse zilverindustrie, hetgeen de naam “Argentella” verklaart.

Hier is ook een verlaten stuwmeer, waar de watervogels niet gewend zijn aan bezoekers. Op de camping is de zon net weg en dan wordt het ook gauw donker.

21 juni
De langste dag van het jaar! En we zijn dan ook om 7 uur al wakker! Lees verder op pagina 3.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie